Sherpa Aquadue Tower S3

De multifunctionele lucht/water warmtepomp van Olimpia Splendid, met R32 koelmiddel, geïntegreerde 150 liter opslagtank en gepatenteerde Aquadue technologie, onderscheidt zich door zijn vermogen om één enkele oplossing te bieden voor het gelijktijdige beheer van koeling/verwarming en de productie van warm water op hoge temperatuur (tot 75°C). Het gekoppelde dubbele koelcircuit maakt in feite een parallelle werking mogelijk, zonder afbreuk te doen aan het wooncomfort. Bovendien maakt de mogelijkheid om warm water op hoge temperatuur op te slaan het mogelijk om het volume van de opslagtank tot 30% te verminderen, waardoor de totale omvang kleiner wordt en het periodieke gebruik van anti-legionella cycli, met de bijbehorende pieken in het elektriciteitsverbruik, wordt vermeden.
 

 

Compatibel met het centrale beheersysteem van de installatie, lokaal en op afstand

Overview

Het AQUADUE®-systeem dat gebaseerd is op een systeem met gecombineerde cyclus, maakt mogelijk:

TEGELIJKERTIJD WARM HUISHOUDELIJK WATER EN COMFORT
De twee onderling verbonden koelcycli maken de loskoppeling van de verwarming of de koeling van de productie van warm huishoudelijk water mogelijk, waardoor de werking in parallel mogelijk is en de onderbrekingen van het huishoudelijke comfort worden voorkomen.

WARM HUISHOUDELIJK WATER 75°C
De opslag van warm huishoudelijk water met hoge temperatuur staat een vermindering van maximaal 30% van het volume van de geïntegreerde hoogefficiënte boiler toe en bovendien kunnen de anti-legionellacycli, die zeer veel energie verbruiken omdat ze meestal worden verricht met gebruik van elektrische weerstanden, worden vermeden.

 

Specificaties

Lucht-water warmtepomp omvormer

Energie-efficiëntieklasse bij verwarming gemiddeld klimaat tot: A+++ (35°C) en A++ (55°C)

Beschikbare vermogens: 10 Vermogens met koelmiddel R32 eenfasig (4-6-8-10-12-14-16 kW eenfasig) en driefasig (12-14-16 kW).

Productie HWW met hoge temperatuur, maximaal 75°C.

Beheer van HWW: een groep met water-water warmtepomp, geïntegreerd in de binnenunit, levert warm water met een hoge temperatuur, onafhankelijk van de externe klimaatomstandigheden.

Absolute continuïteit van de beschikbaarheid van HWW: gegarandeerd door de redundantie van het systeem met dubbel koelcircuit.
Antilegionella-cycli kunnen vermeden worden door de koelcyclus met hoge temperatuur te gebruiken.

Standaard geleverde tweetraps elektrische weerstanden: activering van de enkele weerstand of de dubbele weerstand ter ondersteuning van de warmtepomp, door middel van een eenvoudige configuratie van de elektronische besturing. Elke trap wordt geactiveerd op basis van de daadwerkelijke behoefte aan thermisch vermogen, om het elektrische verbruik te optimaliseren (fabriekswaarde: uitgeschakeld).

Configureerbare setpoints: twee setpoints voor koeling, drie setpoints voor verwarming (waarvan één voor HWW): de setpoints kunnen ook via extern contact geselecteerd worden.

Programmering vakanties en wekelijks: verwarming/koeling, HWW, ‘s nachts.

Klimaatcurves met temperatuursonde van de buitenlucht: twee curves beschikbaar, één voor koeling en één voor verwarming. Door middel van de klimaatcurves kan de temperatuur van het voedingswater de installatie gewijzigd worden op basis van de externe klimaatomstandigheden, door de warmteafgifte aan te passen aan de thermische behoefte van het gebouw, voor het verkrijgen van een energiebesparing.

Koelmiddel: R32* of R410A* voor het omkeerbare circuit voor de airconditioning en R134a** voor het circuit met hoge temperatuur voor de HWW-productie.

Geïntegreerde hoogefficiënte boiler 150 l (toren versie), met spiraal met een uitwisselingsoppervlak van 1,5 m2.

Geïntegreerde verwarmingskabel om te voorkomen dat het water in de kom bevriest voor de maten 12-14-16 en 12T-14T-16T. De verwarmingskabel grijpt in tijdens het ontdooien van de machine of wanneer de omgevingslucht lager is dan -7°C en schakelt uit wanneer deze hoger wordt dan 4°C (stroomverbruik 85W).
 

 

Kenmerken

Koeling
Verwarming
Warm huishoudelijk water tot 75°C
Koeling + Warm huishoudelijk water met energieterugwinning
Verwarming + Warm huishoudelijk water hoge temperatuur

Downloaden

Download de productcatalogus en het technische productinformatieblad.