Bedrijf

Ιταλική τεχνολογία. Βιώσιμος κλιματικός έλεγχος. Από το 1956

Olimpia Splendid is een Italiaans bedrijf dat al bijna 70 jaar technologieën ontwerpt, produceert en verkoopt voor airconditioning, verwarming en luchtbehandeling in huis. Ons doel is het garanderen van het beste wooncomfort, het hele jaar door en aan al onze klanten wereldwijd. Zorgen voor het klimaat thuis, met respect voor dat van de planeet is de manier die we hebben gekozen om dit te bereiken. Daarom creëren we innovatieve, esthetische, efficiënte en milieuvriendelijke producten: oplossingen voor duurzamer comfort.

Inzichten

DUURZAAMHEID
De inzet van Olimpia Splendid voor duurzaamheid is opgebouwd rond 5 kernpunten, die zijn geïnspireerd op de doelen die de VN heeft gedefinieerd in de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling: een actieprogramma voor mensen, planeet en welvaart.
TERRITORIE
Sport, kunst en school zijn de belangrijkste gebieden van projecten die voortkomen uit de synergie tussen het bedrijfsleven en het gebied. De teamcultuur, het vermogen om schoonheid te waarderen en het investeren in de talenten van morgen zit in het DNA van Olimpia Splendid.

Gemaakt in Italië in de wereld

Olimpia Splendid heeft ervoor gekozen om de productie van de kerntechnologieën van haar bedrijf in Italië te houden, in het hoofdkantoor in Brescia, in een Smart Factory met een hoge productie-efficiëntie en gevoed door 100% hernieuwbare elektriciteit. Maar het Made in Italy comfort van Olimpia Splendid bereikt meer dan 45 landen wereldwijd, via een wijdvertakt netwerk van distributeurs en filialen voor directe verkoop. Vandaag de dag heeft het bedrijf 7 buitenlandse vestigingen: in Europa (in Madrid, Parijs en Hannover), China, Brazilië, de Verenigde Staten en Australië.

SYSTEEMCERTIFICERINGEN

Om consistente kwaliteit te bieden en de impact op het milieu te verbeteren, werkt Olimpia Splendid volgens de ISO 9001 en ISO 140001 normen. De systematische aanpak van deze twee aspecten is gecertificeerd door TÜV SÜD. Het bedrijf is ook een Authorised Economic Operator (AEO) en werkt in overeenstemming met de voorwaarden en criteria van de EU-douanewetgeving.

PRODUCTCERTIFICERINGEN

Europese certificering van de prestaties van de Bi2-terminal.
BWP-certificering voor de gereedheid van Sherpa-warmtepompen om te communiceren met een elektriciteitsnet.
Europese certificering van Sherpa warmtepompprestaties.
Europese certificering voor de kwaliteit van Sherpa warmtepompen (Oostenrijkse en Zwitserse markt).
Amerikaanse certificering van Maestro airconditioner zonder buitenunit.
Australische certificering van de prestaties van Unico airconditioners zonder buitenunit.
Certificeringen met betrekking tot de elektrische veiligheid van de producten van Olimpia Splendid.