Bedrijf

“Het succes van een bedrijf, van een gemeenschap, is het resultaat van de waarden die het inspireren. Betrouwbaarheid, competentie, betrokkenheid, respect en verantwoordelijkheid zijn voorwaarden voor groei. Van mijn kan en van die van mijn familie voeg ik daar geest van dienstbaarheid aan toe. Aan de eigenaars wordt een volledige inzet gevraagd, dat wil zeggen zich in dienst van het bedrijf te stellen. En daarom hebben wij het nooit als een doel beschouwd, maar als een middel om onze en uw capaciteiten, onze en uw ambities te realiseren”

Algemeen directeur Ing. Roberto Saccone,
fragment van de toespraak voor het 60-jarige jubileum van Olimpia Splendid.


 

Olimpia Splendid is een Italiaans bedrijf dat zich sinds 1956 onderscheidt in het ontwerp, de productie en het in de handel brengen van producten voor Klimaatregeling, Verwarming en Luchtbehandeling.

De vestiging in Cellatica (provincie van Brescia) is het hoofdkantoor van de groep, terwijl het logistieke centrum zich in Gualtieri (RE) bevindt. De internationale voetafdruk van het bedrijf wordt vertegenwoordigt door de commerciële vestigingen in Shangai (China), Madrid (Spanje), Parijs (Frankrijk), Itajai (Brazilië), New York (VS) en Melbourne (Australië), naast een capillair netwerk van distributeurs.

 

Missie

"We ontwerpen en produceren onze producten met respect voor het milieu, door efficiënte en innovatieve oplossingen met een verfijnde esthetische afwerking te ontwikkelen"
 

Visie

"COMFORT AT HOME. Voor iedereen, in Italië en in het buitenland, producten en systemen te bieden die in staat zijn te voldoen aan alle behoeften van de verschillende seizoenen, door de voordelen van een compleet comfort te garanderen, zowel in residentiële als commerciële omgevingen"


Waarden

Innovatie, Design, Duurzaamheid en de Mensen
zijn de pijlers waarop wij onze geschiedenis van groei en enthousiasme hebben gebouwd.


Innovatie

Innoveren betekent voor ons de productie van technologisch geavanceerde oplossingen en deze te integreren in het meest verfijnde design. Bij de ontwikkeling vertrouwen we op de strengste productprotocollen en elk jaar weer investeren we in onderzoek en ontwikkeling met als doel de registratie van octrooien die uniek zijn in hun soort.

Design


We creëren projecten die perfect integreren in elke omgeving, dankzij een doordachte en verfijnde esthetiek. Onze Made in Italy is internationaal erkend en bekroond.

De originaliteit en de elegantie van de designoplossingen die de producten van Olimpia Splendid kenmerken zijn herhaald bekroond door de jury’s van prestigieuze internationale designcompetities.


Duurzaamheid

Technologische verbetering moet voor ons samenvallen met het respect voor de natuurlijke hulpbronnen.
Olimpia Splendid is stichtend partner en ondersteuner van de consortia Eco ped en Ridomus.


Mensen

We hebben ons bedrijf altijd gebaseerd op de intrinsieke waarde van mensen. We investeren in personele middelen waarin de hele groep zich kan herkennen, zodat onze efficiëntie en kwaliteit de vrucht zijn van dat wat we leven.

 

De oorsprong
 

Olimpia Splendid werd in 1956 in Gualtieri opgericht als een familiebedrijf. Door ons in het begin te onderscheiden als een geconsolideerde producent van hout-, gas- en paraffineverwarmingsunits, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons ook te ontwikkelen op het gebied van klimaatregeling, en bereikten we in de jaren 90 de tweede plaats in de verkoop van mobiele airconditioners in Italië. Dankzij de intuïtie en de presentatie van onze eerste airconditioner zonder buitenunit, de UNICO, zijn wij en onze doelstellingen sinds 2000 zeer succesvol.