Design

Het design is voor Olimpia Splendid niet alleen een kwestie van esthetiek. Het is een veel breder aspect: de projecten van Olimpia Splendid ontstaan vanaf het begin als integratie tussen engineering, vorm en esthetiek.
Er is geen sprake van productontwikkelingsfasen, maar een compleet project waarin de afdelingen R&D, Strategische Marketing en de designers samenwerken.

Door de jaren heen zijn onze innovaties het resultaat geweest van deze manier van werken.

 

Bi2+ en Bi2 SMART
 

De inverter-ventilatorradiator en de total-flat ventilatorradiator, evolutie van de technologie en de stijl van de Bi2®, respectievelijk winnaars van de internationale competities IF PRODUCT DESIGN en GOOD DESIGN vanwege de esthetiek, functionaliteit en technologische innovatie. Ontworpen voor de klimaatregeling van het gehele jaar, garanderen de verwarming, de koeling en de ontvochtiging, waardoor het hele jaar door huishoudelijk COMFORT wordt gecreëerd. Het paneel functioneert als een radiator met lage temperatuur; de speciale dwarsstroomventilator verzekert snelle warmte en een gelijkmatige temperatuur. Olimpia Splendid is trots op deze technologische juweeltjes die vanaag ook erkend zijn door de jury’s van IF PRODUCT DESIGN AWARDS 2013 en GOOD DESIGN 2014.
 

                                           

                                            MIA®

MIA® is de eerste personaliseerbare modulaire pelletkachel.
 

MIA® is een nieuwe interpretatie van de traditionele pelletkachel die het vuur weer centraal in het huishoudelijke leven plaatst. Dankzij het design geïnspireerd door een eigentijdse inrichtingsstijl en de uiterste flexibiliteit voor personalisatie van de kachel, is MIA® een echt inrichtingselement dat perfect wordt opgenomen in de huishoudelijke omgeving, reden waarom hij bekroond is als winnaar van de GOOD DESIGN AWARDS 2014.

 

Voor elk vermogen zijn er naar keuze twee verschillende covers beschikbaar: MIA STILE en MIA VERTICAL. Er kan dus gekozen worden voor een warme witte kleur, de agressieve tint baksteen oranje of de metallic kleur tech silver. De vuurhaard van MIA® kan worden uitgerust met een reeks inrichtingsaccessoires die het geheel doen leven en het een integraal onderdeel maken van het leven thuis.
                       

 
RADICAL TWIN

Radical twin is een keramische ventilatorkachel met twee functies; kan naar wens vrijstaand gebruikt worden of aan de wand worden opgehangen. Radical TWIN past zich aan aan de afzonderlijke behoeften en kan op afstand geactiveerd worden met de praktische afstandsbediening. Het aantrekkelijke en verfijnde design is vandaag ook erkend door de jury van de GOOD DESIGN AWARD 2014.

 

UNICO® TWIN

De eerste airconditioner voor meerdere omgevingen zonder buitenunit. Ontstaan uit een ander technologisch octrooi, een evolutie van de UNICO®-familie. Ontworpen door KING & MIRANDA, de makers van alle modellen van de tienjarige serie van Unico®. Dankzij de TWIN-technologie hebben de voordelen van UNICO® vermenigvuldigd: geen buitenunit, installatie met een complete architectonische integratie, comfort en klimaatregeling van TWEE OMGEVINGEN. De MASTER-unit wordt in de eerste omgeving geïnstalleerd en, dankzij een normaal koelcircuit, wordt de TWIN-WALL-unit in de tweede omgeving geplaatst. De TWIN-WALL-unit bevat geen motor, naast die voor de dwarsstroomventilator, en is derhalve uiterst geruisloos.

 

Unico® Twin is de winnaar van de GOOD DESIGN AWARD 2013. GOOD DESIGN is in 1950 in Chigaco opgericht en is de oudste en internationaal erkende designcompetitie bij uitstek.


 
AQUARIA® 10

De compacte en elegante ontvochtiger, ontworpen door de jonge designer Sebastiano Ercoli. De zachte lijnen en minimalistische stijl waren de onderscheidende kenmerken waarmee Aquaria® 10 de internationale designcompetitie GOOD DESIGN AWARDS 2012 heeft gewonnen.
UNICO®

De eerste airconditioner zonder buitenunit, 10 jaar geleden gepatenteerd, ontworpen en in ieder detail bestudeerd met de architecten King & Miranda. Het eerste model van UNICO® heeft in 1998 het licht gezien. Het project was voor een unieke machine, die geen afbreuk deed aan de architectuur van de gebouwen, die efficiënt was en in staat op verschillende manieren het klimaat te regelen.
Met de in 15 jaar verrichte installaties heeft Olimpia Splendid de gevels van meer dan 1 miljoen gebouwen gered.

UNICO® is een mondiaal succes geworden. Vandaag wordt hij geïnstalleerd in alle voornaamste landen ter wereld en wordt hij erkend als het enige product van zijn soort dat in staat is COMFORT, EFFICIËNTIE en hoge esthetische niveaus te garanderen.
ISSIMO®

Ontstaan met het idee het mobiele apparaat werkelijk mobiel te maken. Olimpia Splendid heeft de componenten kleiner gemaakt, heeft het product voorzien van zwenkwieltjes, King en Miranda hebben het vorm gegeven, hebben de ruimte opnieuw uitgevonden, hebben het voorzien van een riem en hebben het inhoud gegeven. En zo is het eerste mobiele apparaat ontstaan dat werkelijk mobiel is: Issimo®, uiterst mobiel.


 
Bi2®

De eerste ventilatorconvector die koelt, ontvochtigt en verwarmt als een radiator, ontstaan uit een van onze technologische octrooien en, met zijn dikte van slechts 12,9 cm, vormgegeven door Dario Tanfoglio die alleen de strikt noodzakelijke lijnen heeft getekend. Een zeer herkenbaar product met een ultralicht en volledig aluminium frame.


 AQUARIA®

Een assortiment van elektronische ontvochtigers, ontworpen voor comfort, opnieuw ontwikkeld door King en Miranda: uniek, praktisch, in al hun details. Uitgerust met een digitaal display, opgenomen in het bovenste oppervlak van de machine, waarop het vochtniveau van de omgeving kan worden weergegeven; verder garanderen ze maximaal COMFORT, ook dankzij het speciale drievoudige filter dat vele verontreinigende deeltjes uit de lucht opvangt.


 CROMO COLORS

De ventilatorkachel die de badkamer kleurt en verwarmt, ontworpen samen met de designers Sebastiano Ercoli en Roberto Del Ponte. Modulaire behuizingen, een project dat de componenten zoveel mogelijk stroomlijnt, de invloed van de kosten van de matrijzen vermindert, om kwaliteit en een project MADE IN ITALY te bieden tegen de laagste prijzen van de markt. Beschikbaar in 4 zeer actuele kleuren die uiterst zorgvuldig zijn gekozen om geïntegreerd te kunnen worden in elke omgeving, waar ze dus comfortabele warmte en kleur brengen.