Duurzaamheid

Onze inzet voor duurzame ontwikkeling

Ons doel is het garanderen van het beste wooncomfort, het hele jaar door en voor al onze klanten over de hele wereld. Zorg dragen voor ons thuisklimaat, met respect voor dat van de planeet is de manier die we hebben gekozen om dit te bereiken.
Olimpia Splendid's inzet voor duurzaamheid is opgebouwd rond 5 belangrijke punten, die zijn geïnspireerd door de doelen die zijn gedefinieerd door de VN in de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling: een actieprogramma voor mensen, planeet en welvaart.

De 5 sleutelwoorden

Onze strategie voor duurzame economische groei is gebaseerd op innovatie en diversificatie. Op dit moment zijn er 12 technologiepatenten actief, gecreëerd om de beperkingen van traditionele oplossingen te overwinnen en van klimaatcomfort een recht binnen ieders bereik te maken.
Innovatie
Om efficiënt gebruik te maken van industriële bronnen, hebben we onszelf tot doel gesteld om onze directe en indirecte uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 50 procent te verminderen en tegen 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Neutraliteit
Onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe warmtepompcomfortsystemen is onze directe bijdrage aan het creëren van duurzame steden en gemeenschappen, waar huishoudelijk verbruik koolstofvrij is en beschikbare elektriciteit verstandig wordt gebruikt.
Efficiëntie
Per una gestione eco-compatibile dei rifiuti, selezioniamo componenti e materiali in base alla riciclabilità e riparabilità, garantiamo pezzi di ricambio per minimo 15 anni e incentiviamo il recupero e lo smaltimento dei prodotti a fine vita attraverso i consorzi più virtuosi.
Circulariteit
De strijd tegen klimaatverandering moet een gedeelde doelstelling en verantwoordelijkheid zijn. Daarom zetten we ons persoonlijk in om onze consumenten effectief te informeren en duurzaam gedrag bij het gebruik van producten te bevorderen.
Delen